Web Sitenizi ve Markanızı Arama Sonuçlarında Farklı Kılacak 9 Özellik

  • Ağustos 25, 2019
  • SEO
Web Sitenizi Ve Markanızı Arama Sonuçlarında Farklı Kılacak 9 Özellik

Google’da Markanızı Nasıl Farklı Listeleyebilirsiniz?

Arama sonuçlarında web sitenizi ve markanızı diğer tüm web sitelerden ve markalardan farklı kılacak 9 özellik ile fark yaratın!

Öncelikle Rich Snippets nedir bunu açıklayayım. Rich Snippets Google arama sonuçlarında web sitenizin daha ilgili ve alakalı olarak gösterilmesini ve daha fazla yer kaplamasını sağlayan birden fazla çeşitli kategorilerden oluşan bir özelliktir. Rich Snippet ile ilgili örneğe aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Rich Snippets ÖrnekleriPeki hangi rich snippets yani zenginleştirilmiş içerikleri kullanmalıyız? İşte size önerebileceğim en efektif rich snippets örnekleri:

1- Rich Sitelinks – Web site link uzantıları

2- Google My Business – Google Benim İşletmem

3- Review stars – Yorum ve puan gösterimi

4- Images – Görseller

5- Videos – Videolar

6- Twitter boxes – Twitter kutusu

7- Search Box – Site içi arama özelliği

8- Knowledge Panel – Google bilgi kutucuğu

9- Wikipedia – Wikipedia’da markanız için yapılan açıklama alanı (Gerçi Türkiye’de Wikipedia hala kapalı)

Şimdi sırasıyla bunların hepsine göz atalım.

Rich Sitelinks – Web Sitesi Link Uzantıları

Uygulanması: Hızlı

Rich Sitelinks - Site Uzantıları

Rich Sitelinks – Site Uzantıları ” Hepsiburada ” Örneği

Google arama sonuçlarında markanızın adı yazıldığı zaman web site uzantılarınız bu şekilde çıkmıyorsa, siz bu rich snippet’i kullanmıyorsunuz anlamına gelmektedir. Markanızı en belirgin şekilde gösterecek ve listelenen sonuçlarda en fazla alanı kaplayacak özellik budur.

Burada listelenen sonuçlara siz müdahele edemiyorsunuz; burada listelenen sonuçlar tamamen Google tarafından seçilen site linkleri. Ancak tabi Google bunu en çok  ziyaret edilen ya da en çok faydalı olan (tıklanabilecek) sayfalar olarak oluşturuyor diyebilirim.

Google My Business – Google Benim İşletmem

Uygulanması: Hızlı

Google Benim İşletmem Rich Snippets

Google Benim İşletmem Rich Snippets ” 4D Studio Cam ” Örneği

İşletmenizi Google’a kayıt ederek markanızın araması yapıldığı zaman yanda listelenen sonuçlarda direk işletmenizin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu özellik ile kullanıcılar direk işletmenizin adresine, telefon numarasına, web sitesine, fotoğraflara vb. bir çok bilgiye ulaşabilirler.

Eğer hala işletmenizi Google My Business’a eklemediyseniz bence işe önce direk işletmenizi ekleyerek başlayabilirsiniz. Aynı zamanda bunu Bing içinde yapmanızı öneririm. Bing arama sonuçları Google’dan bağımsız olarak listelenir. Google’da işletmem sayfasında listelenseniz bile Bing’de yapılan aramalarda kullanıcılar işletme bilgilerinize ulaşamayacaktır.

Review Stars – Yorum ve Puan Gösterimi

Uygulanması: Orta

Yorum Ve Yıldız Rich Snippet

Yorum Ve Yıldız Rich Snippet

Uygulanması biraz uzun süren ancak son derece kullanışlı ve kullanıcının dikkatini çeken alan. Bunu direk ürünleriniz için ya da markanız için yapabilirsiniz. Bu alan direk arama sonuçlarında web sitenizin altında yer alacak.

Google Ads kullanıyorsanız bu öneriyi genelde Google Ads öneriler kısmında da sürekli görebilirsiniz. Google’un da tüm web site kullanıcılarına önerdiği bir rich snippet.

Images – Görseller

Uygulanması: Hızlı

Görseller Rich Snippet

Görseller Rich Snippet ” Magnum ” Örneği

Örneğin ben Google’a “magnum” yazdım ve çıkan sonuçlarda direk görsellerde magnum ürünlerini görebilirsiniz. Burada magnum dışında başka bir görselin rakip firmanın görselinin çıktığını düşünsenize 🙂 Bazı firmalar rakiplerine bu yöntemi kullanarak dijital de saldırıyor diyebilirim 🙂 Dolayısıyla sizde bu konuda dikkatli olmalısınız. Markanız yazıldığı zaman çıkacak görseller de otorite sahibi olmak istiyorsanız yüklediğiniz görsellerin alt resim ve title alanlarını mutlaka ilgili kelimelerle doldurmanız gerekmektedir.

Videos – Videolar

Uygulanması: Orta

Video Rich Snippets

Video Rich Snippets ” Kanal D ” Örneği

Videolar görsellere göre daha fazla zaman alıyor. Bunun için markanızın YouTube hesabını aktif olarak kullanmalı ve aktif olarak video yüklemeniz gerekmektedir. Burada da örnek olarak “Kanal D” markasını kullandım. Google’a kanal d yazdım ve arama sonucunda videolar başarılı olarak listelendi.

Twitter Boxes – Twitter Kutusu

Uygulanması: Orta

Rich Snippet Twitter &Quot; Kanal D &Quot; Örneği

Rich Snippet Twitter ” Kanal D ” Örneği

Bu örnekte de yine Kanal D’yi kullandım. Kanal D Twitter kutucuklarını arama sonuçlarında sizde görebilirsiniz. Bunun için markanızın Twitter hesabını aktif olarak kullanmanız gerekmektedir. Örneğin, Kanal D ‘de gördüğünüz gibi her saat bir tweet paylaşmışlar. 2 Saat önce, 3 saat önce, 4 saat önce gibi.. Siz de markanızın Twitter hesabını aktif olarak kullanırsanız sonuçlarda bu şekilde listelenebilirsiniz.

Search Box – Site İçi Arama Özelliği

Uygulanması: Hızlı

Arama Kutucuğu Rich Snippet &Quot; Hepsiburada &Quot; Örneği

Arama Kutucuğu Rich Snippet ” Hepsiburada ” Örneği

Bence en muhteşem rich snippets’den birisi bu. Arama kutucuğunun direk web sitenizin URL’si altında listelenmesi. Kullanıcı web sitenize giriş yapmadan direk arama sonuçlarında çıkan arama kutucuğu ile web sitenizde arama yapabilir.

Özellikle e-ticaret siteleri için harika bir özelliktir. Kullanıcı burada kelimeyi yazıp ara tuşuna bastığında direk web sitenize gidip aramayı orada gerçekleştirmiş oluyor, yani Google içinde arama yapılmıyor.

Knowledge Panel – Google Bilgi Kutucuğu

Uygulanması: Zor / Yavaş

Bilgi Kartı Rich Snippet &Quot; Eczacıbaşı &Quot; Örneği

Bilgi Kartı Rich Snippet ” Eczacıbaşı ” Örneği

Bu alan şimdilik limitli ve sadece büyük ve tanınmış markalar tarafından kullanılabiliyor. Bunun için Wikipedia’da da şirket sayfanızın olması gerekiyor. Şirketinizin tüm sosyal medya hesapları vb. tüm bilgiler bu alanda otomatik olarak listelenir. Sadece Wikipedia yeterli değil. Bu alan için Google’un markanıza 100% güveniyor olması gerekiyor.

Wikipedia – Wikipedia’da Markanız İçin Yapılan Açıklama Alanı

Uygulanması: Hızlı

Wikipedia &Quot; Eczacıbaşı &Quot; Örneği

Wikipedia ” Eczacıbaşı ” Örneği

Markanız için bir Wikipedia sayfası açın. Wikipedia Türkiye’de kapalı bile olsa, markanızı güçlendirmek için mutlaka markanız için bir Wikipedia sayfası açın. Yurtdışında yapılan arama sonuçlarında direk markanıza özel bu alan listelenecektir. Uygulanma süresi gayet hızlıdır.

Bu 9 özelliği kullanarak web sitenizi ve markanızı arama sonuçlarında farklı kılabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olması durumunda bana ulaşabilirsiniz. 

Bütünleşik pazarlama, reklam, yönetimi ve danışmanlığı ile ilgili hızlı bir şekilde fiyat teklifi alabilirsiniz.

E-posta Bülteni

Bültene abone olarak en son paylaşılan içeriklerden ilk siz haberdar olabilirsiniz.
İlgilendiğiniz içeriği bulabilmek için arama yapın.

Son Paylaşılan İçerikler

Tümünü Görüntüle
Abonelik
Bildirim
guest

0 Yorumlar
Geri Bildirimler
Tüm Yorumları Göster