Google Display Reklamlarımı Yoksa Facebook Reklamlarımı Daha Etkili?

Google Display Reklamlarımı Yoksa Facebook Reklamlarımı Daha Etkili?

Google Display vs. Facebook Ads

Aslında bu sorunun %100 doğru cevabı yok, çünkü cevap sektörden sektöre ve yaptığınız reklamın içeriğine ve hedef kitlenize göre değişir. Ancak bazı durumlar var ki sadece Facebook reklamı ya da sadece Google Display reklamı işletmeniz için faydalı olabilir.

Google Display Network (GDN) türkçesiyle Google Görüntülü Reklam ağında reklamlarınızı daha spesifik hedef kitleye iletebilir, remarketingretargeting yapabilir, Google bünyesinde olan iş ortağı web sitelerinde (YouTube gibi) reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

GDN reklam aslında Search reklamına göre daha ucuz. Ucuz olması artı gibi görünsede özellikle data toplayan şirketler için sonuçlar bazen kalitesiz ve gereksiz olabilir. Dolayısıyla kaliteli sonuçlar için stratejinizi dikkatli ve Google Analytics verilerine göre oluşturmanız gerekir.

Facebook reklamları eskiden sadece Facebook ve Instagram kullanıcılarına gösterilirdi; ancak son zamanlarda Facebok yayıncı başvuruları alıyor ve bunu profesyonel bir şekilde yapıyor. Yani öyle her websitesi olan ya da her mobil uygulaması olan direk Facebook reklamlarını yayınlayamıyor. Google Adsense gibi değil. Google Adsense’de kriterler daha yumuşak ve Google Adsense’te o kadar çok gereksiz web sitesi var ki saçma sapan yerlerde reklamlarınız gösterilebilir.

Facebook reklamlarınızı Facebook Business Ads Manager sayfanızda Google reklamlarını ise Google Ads sayfasında yayınlayabilirsiniz. Eğer bu sayfalarda hesabınız yoksa hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Şimdi sizlere Facebook Ads ve Google Ads te gördüğüm bir takım artı noktaları paylaşacağım. Siz kendinizde kendi işletmeniz için hangisi daha mantıklı karar verebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda her iki reklam kanalını da kullanmanız gerekebilir, e-ticaret web siteniz varsa gibi.

Google Display Reklam Oluşturma Artıları

Eğer e-ticaret web siteniz varsa direk remarketing yapabilir ve kullanıcılarınızı direk hedef kitleye aktarabilirsiniz. Ürünü sepetine eklemiş ancak satın almamış kullanıcılara Google reklamları yayınlayan yayıncı web sitelerinde ve uygulamalarda ürününüzü ve tamamlanmayan siparişi kullanıcılarınıza hatırlatabilirsiniz.

Google Display reklam oluşturma aslında çok basit. Asıl olay reklamı oluşturduktan sonra yapacağınız hedefleme stratejiler ve hedef kitle ayarlarında bitiyor.

GDN reklamcılık ile reklamınızı YouTube’da gösterebilir, sadece belli kanalları ya da spesifik videoları hedefleyebilirsiniz.

Google Display Reklamları ile işletmeniz ile ilgili ve ürününüz ya da benzer ürününüz ile ilgili içerik çıkan web sitelerinde direk reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Google’un yeni özelliği Smart Campaigns yani akıllı kampanyalar ile basit ve profesyonel kampanyalar oluşturabilirsiniz. Başarılı akıllı kampanyalar için yeterli sayıda verinizin olması gerekir. Bu konuyla ilgili sık karşılaşılan sorunlar dan bir tanesi de maliyetlerin çok yüksek olduğu. Evet akıllı kampanyaların maliyeti daha yüksek olabilir ancak kampanya oturduğu zaman size çok ciddi getirileri olabilir. Ben yinede hesapta yeterli veriniz ve kampanya oluşturma ile ilgili yeterli bilginiz yoksa smart kampanya oluşturmayın derim.

Direk anahtar kelime ekleyebilir ve bu anahtar kelimelerin geçtiği yayıncı web sitelerinde reklamlarınızı listeleyebilirsiniz.

İşletmeniz ile ilgili olan konuları ve kategorileri seçerek direk ilgili ve alakalı hedef kitle listesi oluşturabilirsiniz.

Google’da da Facebook’ta da reklam zaman planlaması yaparak (yerleri ve zamanları seçme özelliği) reklamınızın görüneceği yerleri ve zamanları belirleyebilirsiniz.

Google Display Remarketing Stratejileri (Behavioral Targeting)

Genelde hepimiz remarketing ya da retargeting olarak biliriz. Ancak bunun ana başlığı behavioral targeting yani davranışsal hedefleme dir. Bunu da bilmeniz de fayda vardır. Google Display Behavioral Targeting ya da yeniden pazarlama kampanyalarınızı aşağıda ki şekilde planlayabilirsiniz.

Standart Yeniden Pazarlama (Basic Remarketing) : Web sitenizi ziyaret edenlere direk yayıncı sitelerde reklam gösterme.

YouTube Yeniden Pazarlama (YouTube Remarketing) : YouTube kanalınız ve videolarınız varsa, direk videolarınızı izleyen, beğenen ya da videolarınıza yorum yapan kullanıcılarınızı hedefleyebilirsiniz.

Müşteri Eşleme (Customer Match) : Müşterilerinizin ya da kullanıcılarınızın e-posta adreslerini .csv uzantılı olarak Google Ads panelinize yükleyebilir ve hedefleyebilirsiniz.

Dinamik Yeniden Pazarlama (Dynamic Remarketing) : Eğer e-ticaret web siteniz varsa direk spesifik ürünü ziyaret eden kullanıcılarınıza aynı ürünü yayıncı websitelerinde reklam alanlarında gösterebilirsiniz. Yani standart reklam kampanyası yerine dinamik olarak ürününüzü (kullanıcının ziyaret ettiği ürünü) gösterebilirsiniz.

Benzer Hedef Kitleler (Similar Audiences) : Eğer bir remarketing listesi oluşturduysanız ve kitle 20.000’den fazla ise benzer hedef kitleler özelliğinden faydalanabilirsiniz. Google sizin için hedef kitlenize benzer hedef kitleler oluşturabilir.

Eğer Google Ads’de remarketing kampanyaları oluşturmayı bilmiyorsanız Google Ads’de Remarketing kampanyaları nasıl oluşturulur ile ilgili daha önceden yazdığım makalemi okuyabilirsiniz. 

Facebook Reklam Oluşturma Artıları

Öncelikle en güzel yanı shutterstock tan istediğinizi görseli ücretsiz bir şekilde Facebook reklamınızda kullanabilirsiniz. Google Ads’te maalesef böyle bir özellik yok. Yani görsel arama ve oluşturma problemini ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Ancak bu özellik görseli size indirme hakkı vermez.

Facebook hedef kitle oluşturma özelliği daha spesifik ve daha mutlak. Google’da oluşturduğunuz demografik hedef kitle ayarları genelde Chrome’da ki verilerinize göre listelenir ancak çoğu kullanıcı farklı browser kullanıyor olabilir, ya da o anda Chrome browserda oturum açmamış olabilir. Genelde dikkat ederseniz Google Ads raporlarında yaş ve cinsiyette hem unknown en yüksek değerlere sahiptir. Ancak facebook’ta durum böyle değil. Daha spesifik hedef kitle demografi yapısı ile direk nokta atışı yapabilirsiniz.

Görüntülü reklamlar Ad Blocker uygulamasına takılabilir ve reklamınızı gösteremeyebilirsiniz. Ancak Facebook reklamları Ad Blocker uygulamasına takılmaz.

Facebook Pixel ile retargeting kampanyası oluşturabilirsiniz. Pixel remarketing ve retargeting kampanyaları nasıl oluşturulur bununla ilgili daha önceden yazdığım yazımı okuyabilirsiniz. 

Milyonlarca kullanıcısı olan Instagram ads ile instagram kullanıcılarına ulaşabilir ve reklamlarınız ile etkileşime geçmesini sağlayabilirsiniz.

Facebook’ta reklamınızı oluştururken yer hedefleme yapabilir, sadece instagram, sadece facebook ya da sadece Facebook iş ortağı web siteleri ve uygulamalarında reklamınızı yayınlayabilirsiniz.

Facebook Eğitim platformundan işletme sayfanızı ve facebook reklam kampanyalarınızı geliştirmenize yardımcı olacak bilgiler edinebilirsiniz. Facebook eğitim platformu Blueprint için tıklayın.

Instagram Da Reklam Artilari F9M3Nl

Instagram’Da Reklam Yayınlama Artıları

Facebook’un araştırmasına göre Instagram’da reklam yapmanın artıları:

  • Kullanıcıların %60 ‘ı Instagram’da yeni ürün keşfettiklerini söylüyor.
  • Kullanıcıların video izleme sürelerinde %80’lik artış ile videolarınız instagramda hedef kitlenize daha rahat izletebilirsiniz.
  • 200 milyondan fazla instagram kullanıcısı her gün bir işletme sayfasını ziyaret ediyor. Buda instagram işletme sayfanızı geliştirip kullanıcılara profesyonel platform sağlama imkanı sunabilir.

Not olarak benim görüşüm Facebook Ads, Google’u geçecek ve yayıncı reklamcılığında bize daha spesifik hedefleme yapabilme şansı verdiği için daha çok tercih sebebi olacak.

Bütünleşik pazarlama, reklam, yönetimi ve danışmanlığı ile ilgili hızlı bir şekilde fiyat teklifi alabilirsiniz.

E-posta Bülteni

Bültene abone olarak en son paylaşılan içeriklerden ilk siz haberdar olabilirsiniz.
İlgilendiğiniz içeriği bulabilmek için arama yapın.

Son Paylaşılan İçerikler

Tümünü Görüntüle
Abonelik
Bildirim
guest

0 Yorumlar
Geri Bildirimler
Tüm Yorumları Göster