HubSpot İle Profesyonel Şekilde CRM Yönetimi Yapın ve Pazarlama Stratejilerinizi Geliştirin

Hubspot İle Profesyonel Şekilde Crm Yönetimi Yapın Ve Pazarlama Stratejilerinizi Geliştirin

HubSpot CRM Programı Nedir ve Ne İşe Yarar?

HubSpot ücretsiz versiyonu ile web siteniz üzerinden gelen tüm leadleri, dataları ya da başka bir deyişle formları HubSpot üzerinde toplayarak profesyonel bir şekilde CRM yönetimini gerçekleştirebilirsiniz.

CRM Nedir

Öncelikle işe CRM nedir ile başlamak istiyorum. CRM ingilizce Customer Relationship Management‘ın kısaltmasıdır. Tam Türkçesi Müşteri İlişkileri Yönetimidir siz tabi buna kullanıcı ilişki düzeyi vs. de diyebilirsiniz.

Web sitemizden lead yani form aldığımızda genel de direk mail adresimize gider ve mail üzerinden bazı kişiler excele aktarır ve yönetimini sağlar. Ancak aradan atlanılan leadler olur, aranıp telefon açılmadığında bir daha aranmayan leadler olur vs. Ancak müşteri hizmetlerinde ya da satış departmanında çalışan arkadaşlarımızın bilmesi gereken bir durum var. O da her bir formun şirkete bir maliyeti var. Havadan direk form yağmıyor.

Dolayısıyla burada CRM yönetimi gibi bir takım araçlara ihtiyaç duyuyoruz. Otomatik form takipleri ve matematiksel hesaplamalar ile yeniden pazarlama yapmak gibi bize bir takım artılar sağlıyor.

Bu yazımda sizlere HubSpot’tan bahsedeceğim. Ücretsiz versiyonunu kesinlikle kullanmanızı öneririm. HubSpot’ta direk ücretsiz olarak hesap açmak için buraya tıklayın.

Hubspot Ücretsiz Kayıt Olun

Hubspot Ücretsiz Kayıt Olun

HubSpot CRM Programı Özellikleri Nelerdir?

HubSpot ücretsiz versiyonunda bile bir çok özellikten faydalanmanızı sağlıyor. Burada en güzel iki özellikten biri kurulumu çok basit ve online chat yani web chat formunu web sitenize ücretsiz entegre edebiliyor olmanız.

Contact Management yani kullanıcı yönetimi. HubSpot’a datalarınızı dilerseniz manuel olarak ekleyebilir, ya da excel, .cvs gibi dosyalardan direk içeri aktarabilir ya da web sitenizde ki formların direk HubSpot’a yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

Kullanıcı web sitenizden form gönderdikten sonra HubSpot kullanıcının web sitesinde yaptığı tüm aktiviteleri kayıt altında tutuyor.Kullanıcının ilk aktivitesinden son aktivitesine kadar herşeyi burada bulabiliyorsunuz. Ayrıca direk bu kullanıcıya HubSpot üzerinden mail atabilirsiniz. Ekstra mail servisi satın almanız gerekmiyor. Bu kullanıcıyı direk arayabilir ve tüm bilgilerine erişebilir, özel not ekleyebilirsiniz.

Hubspot Kullanıcı Aktivitesi

Hubspot Kullanıcı Aktivitesi

Eğer HubSpot’un ücretli versiyonunu kullanırsanız, leadleri ya da müşterileri segmentlere ayırabilir otomatik olarak bir arama yapıldı satış yapılmadı ancak ne kadar süre sonra tekrar arama yapılsın gibi bir çok teknikten faydalanabilirsiniz.

HubSpot’ı Web Sitemize Nasıl Entegre Ederiz?

Eğer Google Tag Manager GTM kullanıyorsanız bu iş gerçekten çok basit. HubSpot’ta ayarlar sayfasına gittiğinizde sol alt menüde Tracking Code göreceksiniz, oraya tıkladığınızda embed code alanında yer alan kodu kopyalayıp tag managerda tüm sayfaları tetikleyecek şekilde eklemeniz durumunda web sitenize entegre etmiş olacaksınız.

Hubspot Web Sitesine Entegre Edilmesi

Hubspot Web Sitesine Entegre Edilmesi

Yaptığınız iş ne olursa olsun, eğer web siteniz üzerinden form alıyorsanız mutlaka bir CRM sistemi kullanmanızı öneririm. Eski usul yöntem olan maile gelen formlarla iş yapmak artık güvenilirliğini yitirdi.

Size bu yazımda çok basit düzeyde yüzeysel olarak CRM yönetiminden bahsettim. Ancak HubSpot hesabınızı Google Ads, LinkedIn ve Facebook ile entegre edip direk reklamlarınızı burada yönetebilir ve gelişmiş yapay zeka yöntemleri ile daha ucuza lead mal edebilirsiniz.

Aşağıda ki ekran görüntüsünden de ulaşabileceğiniz gibi, HubSpot üzerinden direk kampanya oluşturabilir ve Google Ads stratejilerinizi geliştirebilirsiniz. Ancak bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz kendi başınıza yapmanızı önermem.

Re-targeting yani yeniden pazarlama ayarlamanızı yaparak datayı kaç günlüğüne tutmak istediğinizi seçebilirsiniz.

Hsgoogl
Hubspot Google Ads Entegresi

Şimdi sizinle örnek bir case paylaşacağım ve bu hedef kitle yönetimi konusunda nasıl kullanabileceğinize yardımcı olacağım.

Örnek Case Çalışma 1 

Örneğin, Ben A firmasının hesaplarını yönetiyorum. A firması bana 50.000 datalık bir excel dosyası veriyor ve bunu nasıl kullanabiliriz diyor. Bu 50.000 kişinin Ad, Soyad, Email Adresi, Telefon Numarası yer alıyor. Bunu online reklamcılıkta kullanabilmek için ve tek bir hedef kitle ağından hem Facebook Ads‘e, hem Google Ads‘e, hem LinkedIn Ads‘e göndermek için bu datayı HubSpot’a yüklerim yani içeri aktarırım. Daha sonra Marketing panelinde yeni bir hedef kitle oluştururum ve bu hedef kitleyi de içeri aktardığım 50.000 kişilik datayı seçerim. Pazarlama kanallarında da Facebook, Google ve LinkedIn seçip tek bir ağdan hepsinde reklam yayınlarım.

HubSpot’ın şimdilik Türkçe versiyonu yok. Ancak İngilizce versiyonu ile hesaplarınızın kurulumunu yapabilir ve kullanabilirsiniz.

HubSpot danışmanlık ve satış teknikleri algoritmaları için benimle direk iletişime geçebilirsiniz. 

Bütünleşik pazarlama, reklam, yönetimi ve danışmanlığı ile ilgili hızlı bir şekilde fiyat teklifi alabilirsiniz.

E-posta Bülteni

Bültene abone olarak en son paylaşılan içeriklerden ilk siz haberdar olabilirsiniz.
İlgilendiğiniz içeriği bulabilmek için arama yapın.

Son Paylaşılan İçerikler

Tümünü Görüntüle
Abonelik
Bildirim
guest

0 Yorumlar
Geri Bildirimler
Tüm Yorumları Göster